Marcel Hollink

Frontend fanaat, NodeJs enthousiast, Javaan of misschien wel 'Vak idioot'... Allemaal termen die bij mij passen.

Sinds het moment dat ik tijdens de Havo een profiel moest kiezen en in mijn vakkenpakket het van Informatica zat ben ik niet meer weg te slaan achter mijn IDE. Waar dat ooit begon met websites maken in kladblok doe ik dat nu in iets professionelere programma's, maar het idee blijft het zelfde. Dag in, dag uit, ik ben altijd bezig om nieuwe technieken te leren en toe te passen. Gewoon omdat ik dat leuk vind. Wie wil nu niet zijn hobby als beroep?!

Na de Havo ingestroomd op het HBO, in zo een kort mogelijke periode afgestudeerd en direct het veld in. Zo bedacht, zo gedaan.

Fullstack Java ontwikkelaar met een voorliefde voor frontend, en dan het liefst met Javascript frameworks zoals React en Angular.

"Maar Marcel, doe je ook nog iets anders dan programmeren?" Ja, natuurlijk is dan mijn antwoord. Naast programmeren houd ik ook van barbecue├źn (zoals te zien op de foto) en houd ik mij bezig met het in elkaar zetten en verven van Lord of the Rings modellen.

 

Waar hou ik mij mee bezig

App design

Een van de belangrijkste aspecten van het onwikkelen van een full-fledged applicatie is het design ervan. Logische indeling en gebruiksvriendelijkheid zijn voor mij van het grootste belang.

Fullstack development

Bij de ontwikkeling van een applicatie komt veel kijken. Aan de hand van wensen en requirements van stakeholders ontwikkel ik zowel back- als frontend applicaties.

Testen

Belangrijker dan gebruiksvriendelijk is werkend. Automatische testen zorgen er voor dat nieuwe ontwikkelingen niet voor defecten zorgen in bestaande functionaliteit.